Sposób przygotowania

Filety rozmrozić. Połączyć sos sojowy, pieprz cytrynowy, sól i 2 łyzki oliwy z oliwek i mieszanina posmarowac ryby. Odstawić na godzine. Pomidory drobno pokroic w kosteczke, tak samo pomidory szuszone z zalewy, łyzke kaparów., posiekac tymianek i wymeiszac razem, zetrzec na tarce 3/4 mozzarelli i doac do warzyw. Skrpic soekim z cytryny, doprawic pieprzem. Powstałą mieszanką posmarowac każdy filet i sciśle go zwinac, spiać wykałaczka i umiescic w naczyniu zarodpornym. Zwinięte filety z wierzchu posypac reszta mozzarelli, posypac kaparami, oliwkami, jeśli pozostaly pomidory to rózwniez dac je, skropic sokiem z cytryny, tymiankiem, wlać wino, polac 2 łyzkami oliwy z oliwek, przykryc naczynei i wstwic do peiaknrika w 160st na 20 minut. Po tym czasie zdjac przykrycie i dopiekac ryby 10 minut. Ja podałam z risttto z warzywami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    wygląda pięknie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    apetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !