Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki, naczynie żaroodporne lub foremkę polewamy olejem, układamy ziemniaki i posypujemy przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika( zawsze piękę najpierw ziemniaki) pieczemy ok.15 minut, następnie dodajemy kolejne warzywa czyli, pokrojoną cieniutko marchewkę i pietruszkę, cukinie, paprykę i cebulą oraz pieczarki. wszystko doprawiamy ulubionymi przyprawami, i polewamy odrobiną oleju, wstawiamy do piekarnika, od czasu do czasu mieszamy, warzywa są gotowe gsy zmiękną. Warzywa są pyszne same, ale można je również zjeść z mięsem lub innym dodatkiem. Można dodać każde inne warzywo, które lubimy . Polecam

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !