Sposób przygotowania

W dużym garnku należy pokrojone w kostkę cebule z czosnkiem podsmażyć na oliwie z oliwek - aż się cebula zeszkli.Podczas podsmażania należy dodać świeżo starty imbir - około 3 - 5 cm w zależności od tego jak bardzo chcemy mieć ostrą zupę. Następnie należy dodać dynię obraną i bez pestek pokrojoną w paski i całość zalać 500 ml wody. Dodać kostki rosołowe. Gotować na małym ogniu, aż dynia zacznie się rozgotowywać. Następnie zmiksować zupę na krem. Dodać paprykę, sól i pieprz do smaku. Podawać z łyżką śmietany, kroplą octu balsamicznego i kroplą oliwy z oliwek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Krem rewelacyjny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    super przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawa zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !