Sposób przygotowania

deser fantazja:

-opakowanie okrągłych biszkoptów

-4łyżki dżemu

-4sztuki gruszki

-2łyżki cukru

-skórka z cytryny

-pół litra wody

-galaretka agrestowa

krem budyniowy:

-2szklanki mleka

-1opakowanie budyniu

-2łyżeczki cukru

-1łyżka masła

-3żółtka

-1banan

-2mandarynki

polewa czekoladowa:

-polewa czekoladowa do rozrobienia w opakowaniu

-1 śmietana kremówka 30%

-5kostek czekolady



gruszki umyć,obrać i pokroić na ćwiartki. Zagotować je z wodą z cukrem i skórką z cytryny. Gotować gruszki aż będą szkliste.Ostudzić i pokroić w kostkę. Rozrobić galaretkę i odstawic do zastygnięcia a kiedy bedzie gotowa pokroić w kostkę. Ugotować budyń z mleka z dodatkiem cukru i masła a gdy trochę przestygnie zmiksować go z żółtkami. Przygotować polewę. Wyścielić około 10 pucharków biszkoptami namoczonymi w zalewie z wody i skórki z cytryny. Ułożyć gruszki a następnie galaretkę. Przykryć kremem budyniowym. Banana pokroić w plajstry i ułożyć na kremie budyniowym. Zalać polewą czekoladową. odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem wyrobić bitą smietanę i udekorować nią deser. Bitą smietanę posypać starkowaną czekoladą oraz przystroić mandarynkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    super wygląda i musi też tak smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię takie deserki,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super wygląda! zjadłoby się !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    fajny deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    ale fantazja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    eklerek

    rewelacyjnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !