Sposób przygotowania

Przepis w brew pozorom jest bardzo prosty ponieważ można go przygotować z gotowych półproduktów :)

Ciasto po wyciągnięciu z pudełeczka rozkładamy i wykrawamy z niego dość sporych rozmiarów trójkąty, nakładamy na nie masę makową ( bakalland ) i zwijamy zgrabne rogaliki. Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem aby nabrały \"rumieńca\" w czasie wypieku :)

Rogaliki układamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 160`C piekarnika na jakieś 20min.

Po wystygnięciu smarujemy za pomocą pędzelka lukrem , posypujemy orzeszkami i gotowe:)

Palce lizać polecam!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Wyglądają super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !