Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni z nadziewane łopatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa z łopatki ok.800 g
ząbki czosnku 3-4 ząbki
srednia pora
cebulki 2-3 szt. małej
średni pomidor
sera startego na grubych oczka ok.20 dkg
cannelloni 0,5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni z nadziewane łopatką

Makaron wrzucamy do osolonej wody na jakieś 10 min. żeby się lekko obgotował.

Mięso z łopatki ( ja mielę sama ) łączę z posiekanym drobno czosnkiem,porem i doprawiam do smaku przyprawami wg. uznania.

Nadziewamy rurki makaronowe i układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce ( uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia ).Na rurkach układamy plasterki pomidora i posypujemy startym serem i odrobiną bazylii.

Wkładamy naczynie do nagrzanego na 180`C piekarnika na jakieś 25min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.11.2010 14:17
ciekawe:)
rosik93 17.11.2010 23:19
musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak