Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć, po czym przełożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu podsmażyć również drobno posiekaną cebulę oraz umytą, oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w paski paprykę, przełożyć do kurczaka, zalać bulionem, włożyć liść laurowy, dosypać dokładnie wypłukany (nieugotowany!) ryż, przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. i zapiekać ok. 30 minut, dopóki bulion nie wsiąknie w ryż, na kilka minut przed końcem zapiekania na wierzch wrzucić osączony z zalewy groszek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pożywna zapiekanka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    super przepis ,spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    z ryżem jeszcze nie robiłam, czas wyprobowac, super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    piter

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna i delikatna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ciekawe ja bym spróbowała zrobić z większą ilością warzyw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !