Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
mleko 1/4 szklanki
orzechy włoskie 3/4 szklanki
ciastka 30 dkg
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki z orzechami

Margarynę, mleko i cukier rozpuszczamy, dodajemy kakao, mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszone ciastka i posiekane orzechy oraz aromat. Studzimy, wkładamy do lodówki na około godzinę.
Gdy masa stwardnieje, formujemy kulki i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 13.10.2013 14:36
świetny przepis
ilka_86 16.06.2012 20:22
pyszności
kasienka23 01.02.2012 10:11
świetne
alaaa 28.11.2011 17:50
super pomysł,,
Ewa111 14.09.2011 11:04
świetne
pacpaw 15.06.2011 19:53
fantastyczne
m1monika 15.11.2010 18:35
ale pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak