Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, w lekko osolonej wodzie. Następnie mielimy je lub gnieciemy na jednolitą masę. Masę przekładamy do głębokiego talerza lub garnka i równomiernie rozkładamy. Następnie dzielimy na 4 części i tą 1/4 wyjmujemy. W to miejsce wsypujemy mąki tak aby poziom znowu był równy. Następnie dodajemy tą 1/4 i mieszamy z mąka ziemniaczaną. Prościej mówiąc dodajemy mąkę w ilości 1/4 ziemniaków ale nie wagowo tylko powierzchniowo. Ciasto mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kluski i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wypłynął na powierzchnię są gotowe.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jakie żółciutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam mniam super są
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    i bez jajka
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja zawsze jajko daję...
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Pyszne, uwielbiam kluski śląskie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !