Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb żytni 10 dag
cebula biała 20 dag
masło 6 dag
woda 1 litr
śmietana 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Chleb żytni obrać ze skórki, pokrajać w plasterki i skropić nieco stopionym masłem. Wstawić do piekarnika, aby się wysuszył i zrumienił. Cebulę poszatkować, włożyć do garnka z resztą masła i dusić, aż zacznie żółknąć. Włożyć do garnka grzanki, wlać wodę i gotować 40 minut. Odcedzić, cebulę i grzanki przetrzeć przez sito. Wymieszać z płynem i zupę podgrzać. Odstawić z ognia i wlać do zupy żółtka wymieszane ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 03.04.2012 23:55
ciekawy przepis
plocia 16.07.2011 23:14
zdrowa zupka na obiad
agata1722
agata1722 01.02.2011 09:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak