Sposób przygotowania

Mąkę wyrabiamy z jajkiem, podgrzanym mlekiem i bardzo dobrze ugniatamy ciasto. Mleka dodajemy taką ilość, aby ciasto miało masę bardzo plastyczną. Następnie rozwałkujemy i kroimy w kwadraty. Nakładamy ulubiony farsz, \"składamy\" ciasto i ściskamy na rogach.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak to ja nie robiłam zawsze szklanką .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    a ja robię z wodą i wyciskam pokalem kółeczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    polecam ciasto pierogowe elastyczne http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html :o) Tam już też zastosowałem kółeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    spoko
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Fajnie cieniutko rozwałkowane ciasto. Lubię jak pierogi są z takim ciastem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !