Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
kapusta kiszona 30 dag.
cebula 1 szt
boczek 10 dag
czosnek 1 ząbek
kostka do zupy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić z boczkiem na dużej patelni, dodać pokrojoną kiszoną kapustę i dusić pod przykryciem 8–10 minut często mieszając. Po zagotowaniu w czasie duszenia odkryć na 2–3 minuty, następnie dusić pod przykryciem
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, które wrzucamy do wrzącej wody i gotować przez 10 minut. Następnie dodać do nich kapustę z boczkiem i cebulą, gotować jeszcze około 5 minut.
Pod koniec gotowania wkruszyć kostkę przyprawę do zup, dodać szczyptę pieprzu, czosnek roztarty z solą, liść bobkowy i jeśli potrzeba, sól do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 15.11.2010 09:20
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak