Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić z boczkiem na dużej patelni, dodać pokrojoną kiszoną kapustę i dusić pod przykryciem 8–10 minut często mieszając. Po zagotowaniu w czasie duszenia odkryć na 2–3 minuty, następnie dusić pod przykryciem
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, które wrzucamy do wrzącej wody i gotować przez 10 minut. Następnie dodać do nich kapustę z boczkiem i cebulą, gotować jeszcze około 5 minut.
Pod koniec gotowania wkruszyć kostkę przyprawę do zup, dodać szczyptę pieprzu, czosnek roztarty z solą, liść bobkowy i jeśli potrzeba, sól do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !