Sposób przygotowania

Marchew zetrzeć na tarce. Zalać zimną wodą, osolić, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie. Gotować aż warzywa będą półmiękkie. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ugotować.
W międzyczasie zetrzeć na tarce ogórki i wrzucić do wywaru. Połączyć z wywarem warzywnym z ziemniakami, wsypać majeranek i gotować jeszcze przez chwilę, aby smaki połączyły się.
Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, zahartować gorącym wywarem i dopiero wówczas wlać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem, jeśli zajdzie potrzeba lub najdzie ochota, sosem sojowym.
Zupa powinna mieć wyraźny kwaśny posmak.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia27

    Smacznegooo ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia27

    Smacznegooo ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia27

    Smacznegooo ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !