Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mrożone warzywa
oliwa
natka pietruszki
kasza gryczana 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z kaszą

Czosnek obrać, pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną w rondlu oliwę. Po chwili czosnek wyjąć i włożyć pokrojona w kostkę łopatkę. Następnie dodać liście laurowe oraz ziele angielskie i zalać połową bulionu. Dusić do momentu, aż mięso zrobi się miękkie.

Do gulaszu wsypać warzywa i kasze gryczaną. Dolać pozostały bulion i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 10-15 minut.

Na koniec odstawić w ciepłe miejsce, np. piekarnik, aby kasza doszła .

Przed podaniem posypać posiekana natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak