Sposób przygotowania

Liście bazylii posiekaj. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok. Każdy filet trzeba pokroić na 4 pasy. Bekon pokroić w plasterki i usmażyć na patelni z oliwą(około 1 łyżki). Do miseczki wlej oliwę 150 ml, sok z cytryny, czosnek i bazylię. Włoż do marynaty mięso i wstaw do lodówki na około 2 godziny. Zamarynowane filety usmaż na patelni bez dodatku oliwy. Na talerzach roznieść liście szpinaku i umieść na nich mięso. Posyp bekonem i skórką ze startej cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak jeszcze nie robiłam! muszę spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !