Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mięso mielone 1/2 kg
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat do smaku
oliwa
cebula 2
pietrzuszka do smaku
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane inaczej

Połowę ziemniaków ugotować i przestudzić, resztę utrzeć na tarce na drobnych oczkach i pozostawić na chwilę do odcieknięcia.
Połączyć ziemniaki ugotowane z surowymi. Wymieszać razem z mięsem mielonym, pokrojoną cebulą, pietrzuszką, solą, pieprzem, majerankiem, jajkiem. Wymieszać.
Formować w kształcie klopsów lub grubych placków ziemniaczanych i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron. Podawać z sosami np. grzybowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 30.09.2011 18:49
tak jeszcze nie jadła, więc wypróbuję bo ta wersja jest kusząca
gosia561 11.05.2011 11:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak