Sposób przygotowania

1. Obieramy ziemniaki, cebulę, trzemy na tarce na grubych oczkach( jeżeli ziemniaki puszczą dużo wody to odlewamy ją)
2. Wbijamy jajko, mieszamy
3.Następnie wsypujemy 2-3 łyżki mąki( w zależności od konsystencji4. Porządnie przyprawiamy(polecam rozmaryn)
4. Rozgrzewamy cienką warstwę oleju na patelni, łyżką wykładamy ciasto ziemniaczane ( bez wody) rozsmarowujemy by powstały cienkie chrupiące placki, smażymy na średnim ogniu,by wierzch się nie przypalił i by ziemniaki w środku nie były surowe
5. Podawać same, z cukrem i kwaśna śmietaną, sosem grzybowym itd.
6. Jeść gorące
Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !