Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREMOWY PRZEKŁADANIEC

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 dkg.
cukier 1/2 szkl.
jajko 2
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 1/2 szkl.
margaryna 15 dkg.
masa
kasza manna 1/2 szkl.
mleko 1/2 l.
masło 1 kostka
cukier puder 1 szkl.
Kwas cytrynowy Prymat
olejek migdałowy
kakao
olejek arakowy
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: KREMOWY PRZEKŁADANIEC

CIASTO: cukier, margarynę i roztopiony miód rozpuścić na ogniu. Po wystudzeniu dodać mąkę, jajko, sodę. Podzielić na 4 części.Upiec 4 placki.

MASA: Kaszę ugotować na mleku. Wystudzić i zmiksować z masłem oraz cukrem pudrem. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy, do drugiej kakao i olejek arakowy. Zmiksować. Przełożyć masami ciasto. Wierzch polać polewą czekoladową. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 26.03.2013 10:05
brzmi apetycznie
matii6 21.11.2010 12:14
na pewno wypróbuję ;)
Natalia/tubisiek 19.11.2010 10:09
fajny!
misia53 15.11.2010 22:36
Oj, dobry.
gacopierz23 15.11.2010 19:23
Pychota
Margo1 15.11.2010 09:53
Na pewno jest smaczny
alaaa 14.11.2010 18:18
bardzo ciekawy przepis,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak