Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory w papilotach z szynki

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe pory 4
olej 2 łyżki
pomidor 2 średnie
gotowana szynka 4 plasterki
żółty ser 10dag
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pory w papilotach z szynki

Pory kroimy na 20-centymetrowe kawałki. Odcięte zielone części odłożyć. Żaroodporne naczynie posmarować olejem. Ułożyć w nim pory. Naczynie przykryć, wstawić na 3 min. do kuchenki mikrofalowej. Pomidory pokroić w grubsze plasterki. Zielone części porów drobno posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pory wyciągnąć z kuchenki mikrofalowej. Każdy owinąć plasterkiem szynki. Na spodzie żaroodpornej formy ułożyć plasterki pomidorów, a na nich pory owinięte w szynkę. Posypać tartym serem i pokrojonymi zielonymi częściami porów. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Naczynie przykryć. Zapiekamy w kuchence mikrofalowej 5 minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 15.05.2011 01:21
pycha
magical66 16.11.2010 12:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak