Sposób przygotowania

składniki:
* 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
* 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
* 1 czubata łyżeczka tymianku
* 1 łyżeczka soli ziołowej
* 1 jajko
* mąka do panierowania
* sól
* olej do smażenia

Polędwice z dorsza lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dorsz jest dobry dla odchudzających się , polecam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam ,aż ślinka cieknie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam dorsza, a w Twoim wykonaniu wygląda on niezwykle apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !