Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z kremem rumowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
płatki migdałowe 5 dag
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
tabliczka gorzkiej czekolady 1/3 tabliczki
rum 4 łyżki
melisa 4 listek
gruszki 4 gruszki
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z kremem rumowym

Gruszki obrać, przekroić na pół i po wycięciu gniazd nasiennych obgotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Owoce osączyć, odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec wlać rum. Gruszki rozłożyć do pucharków, ozdobić fantazyjnie bitą śmietaną, posypać płatkami migdałowymi, startą czekoladą i listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak