Sposób przygotowania

Gruszki obrać, zetrzeć na tarce. Do rondelka wlać łyżkę wody i włożyć gruszki. Gotować na małym ogniu mieszając, aż się rozgotują. Gdy przestygną dodać likier, wymieszać. Z mąki, jajka, mleka, wody, cukru waniliowego i soli miksujemy ciasto. Smażymy naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy gruszkami, składamy w kopertę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Bardzo lubię.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    mniam pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię naleśniki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !