Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku z sosem sojowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełbasa chuda 70 dkg
boczek wędzony 30 dkg
sos sojowy jasny 2 łyżki
sos sojowy ciemny 2 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząnki
sól do smaku
pietruszka zielona do smaku
estragon 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku z sosem sojowym

Fasolę moczyć 6 godzin. Kiedy zmięknie zalać świeżą wodą i gotować razem z przecierem pomidorowym i ziołami. Po około 40 minutach dolać sosy sojowe, przeciśnięty czosnek, dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować dalej, aż fasola będzie miękka a sos odparuje i się zagęści. Podawać posypaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 17.10.2013 09:44
często robię
Ewelina38 02.06.2012 22:59
uwielbiam taką fasolkę, a Twoja wygląda niezwykle apetycznie
Mariusz10 24.06.2011 21:54
super
monika154 17.05.2011 19:51
brzmi pysznie
ElizaT 15.11.2010 03:11
bardzo ją lubię !!!
Tomek16 14.11.2010 15:24
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak