Sposób przygotowania

Biały ryż w torebce ugotuj (około 20 minut) w dużej ilości posolonej wody, dokładnie odcedź. Następnie wystudź. Pałeczki krabowe rozmroź i pokrój na grube paski. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórek obierz i pokrój w kostkę.
Ryż, pokrojone pałeczki krabowe, kukurydzę, pokrojone jajka, ogórek dokładnie wymieszaj z majonezem.
Sałatkę ponakładaj do wydrążonych grejpfrutów. Podawaj schłodzoną, ozdobioną np. fantazyjnie udrapowanymi plasterkami ogórka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawa jestem jsk to smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !