Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w liściach kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
liście kapusty 8 sztuk
bulion 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w liściach kapusty

Liście kapusty obgotować, ściąć grube części liścia. Mięso wyrobić z jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić do smaku. Na liściach kapusty układamy porcje mięsa i zawijamy liście tak jak gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy bulionem i dusimy lub zapiekamy do miękkości mięsa. Podajemy np z makaronem i sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.05.2012 17:21
smaczne
Agnik 15.06.2011 16:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak