Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Waldorff z wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 200 gram
orzechy włoskie 100 gram łuskane
boczek wędzony 100 gram
śmietana 30% 3 łyżki
sok z jednej cytryny
majonez 2 łyżki
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Waldorff z wędzonym boczkiem

Seler naciowy obrać i pokroić w cienkie paski. Boczek pokroić w małą kostkę. Jabłka obrać i pokroić w małą kostkę. Orzechy posiekać- powyższe składniki umieścić w miseczce i skropić sokiem z cytryny. Sos: majonez i śmietanę wymieszać z resztą soku z cytryny. Wszystko wymieszać z sosem i wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.04.2011 22:00
Oryginalnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak