Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1,5 szklanki
białka jajek 5 sztuk
aromat waniliowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka ubijamy na sztywno.Małymi porcjami dosypujemy cukier,nie przerywając ubijania.Na kopiec wlewamy kilka kropel aromatu.
Masę przełozyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam niewielkie kopczyki na blache wyłożoną papierem.
Piekłam w temperaturze 140 stopni około 30 minut,następnie w 120 stopniach około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.11.2011 00:08
muszę też wypróbować
cukiereczek 22.09.2011 09:40
śliczne
Jastinka 29.04.2011 09:48
świetne
Karolcia12 26.01.2011 20:50
wyglądają jak ze sklepowej półki, gratulacje :)
Karolcia12 26.01.2011 20:50
wyglądają jak ze sklepowej półki, gratulacje :)
iwa643 17.11.2010 07:22
pychotka
Iwusia 16.11.2010 00:05
Ładnie wyglądają i muszą smakować pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak