Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puszka kukurydzy 1 puszka
mielone mięso 50 dag
jaja 2 jaja
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-8 łyżek
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z kukurydzą

Kukurydzę osączyć z zalewy. Dodać do mięsa wraz z jajami, doprawić je solą, pieprzem i papryką. Dosypać tyle bułki tartej, by po wyrobieniu powstała gęsta masa. Uformować klopsiki. Smażyć je po 6-7 min. z każdej strony na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak