Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulebiak z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka rosolowa warzywna 1
filet z łososia 500 gram
ciasto francuskie 1 opakowanie
włoszczyzna 500 gram
jajko 1
sól
grzyby suszone 1 garść
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kulebiak z łososia

Pokrój pora, resztę warzyw zetrzyj i osmaż na patelni.
Grzyby namocz na 30 minut, odsącz, pokrój i dodaj do warzyw. Kostkę rosołową warzywną rozpuść w szklance wrzątku, wywarem zalej warzywa i grzyby, podduś. Dodaj mini kostkę bazylia. Przestudź, wymieszaj ze startym serem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rybę posyp przyprawą do ryb. Ciasto rozwałkuj i rozetnij na pół. Na płacie ciasta ułóż warzywa i rybę i zakryj drugim płatem. Brzegi wierzch kulebiaka posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz w temp. 200 stopni ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.08.2011 16:26
wykwintne danie, pyszne przede wszystkim..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak