Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 gram
cebula
pietruszka pęczek
kwaśna śmietana 2 szklanki
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy inaczej

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki i razem poddusić około 15 minut. Później dodać śmietanę wraz z solą i pieprzem(do smaku) i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Na koniec posypać posiekaną pietruszką i zdjąć z ognia. Sos idealnie nadaje się do pieczonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak