Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KISZKA ZIEMNIACZANA Z KRWIĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
podgardle 30 dag
płucka 10 dag
cebula 1 szt
jelita grube 1 metr
kucharek,sól do smaku
mąka 1 łyżka
ryż 100 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: KISZKA ZIEMNIACZANA Z KRWIĄ

mięso ugotować ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce do warzyw mięso,cebulę i krew skręcić na maszynce do mielenia mięsa dodać do ziemniaków dodać ryż mąkę ,przyprawić i wymieszać masą napełnić jelita ułożyć na blasze na papierze nakłuć widelcem podlać wodą piec w rozgrzanym piekarniku 80 minut w 200stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak