Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

basówa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 30 DAG
ryż 20 DAG
sól DO SMAKU
pieprz cały mielony Prymat DO SMAKU
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: basówa

boczek gotujemy z rozdrobnionymi warzywami i solą. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy ryż i gotujemy do miękkości. Gotową zupę doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

27.11.2013 00:47
Z ryżem jest OK, ale w książce z kuchnią śląską zupę tą widziałem podawaną z kaszą gryczaną. Polecam też taką wersję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak