Sposób przygotowania

Utrzeć na puch margarynę z cukrem, następnie po jednej sztuce dodawać żółtka i ciągle miksować. Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Wlewać po łyżce do masy jajeczno -maślanej ostudzoną czekoladę i miksować. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszana z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ubić pianę z białek na sztywno i na końcu delikatnie wymieszać z masa. Nałożyć masę do tortownicy ok 22 cm i piec ca.50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzony tort przekroić i posmarować marmolada morelową. Czekoladę mleczna roztopić w wodnej kąpieli i polać tort z wierzchu. Można ozdobić całość odrobina bitej śmietany.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    cudny!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    łał ale super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    musi rewelacyjnie smakować
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pycha ciacho
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !