Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna wieprzowina

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
papryka 1
olej do smażenia
sól, pieprz
oregano
wieprzowina 50 (bez kości)
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna wieprzowina

Mięso umyć osuszyć pokroić w cienki paseczki.na dużej patelni rozgrzać olej podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę dodać mięso razem lekko podsmażyć . paprykę umyć wyjąć gniazda nasienne pikroić dorzucić do przyprawy, polać 1 szkl buliony i przykryć i poddusić . Gdy papryka i mięso będą miekke przyprawić do smaku . Potrawa powinna być pikana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 25.11.2010 08:16
ale zdjęcie jest całej pieczeni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak