Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegus

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1,5 szkl
margaryna 0.5 kostki
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia łyżka
mak szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: piegus

Margarynę stopić ostudzić .ŻÓŁTKA utrzeć zz cukrem do białości . Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , mak i stopioną margarynę .dokładnie wymieszać . Białka ubić na pianę którą delikatnie połączyć z masą . Formę starannie natłuścić ,obsypać bułką tartą Piec ok 40 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 18.01.2011 16:03
pycha
bernika 13.11.2010 21:38
plagiat: http://majanaboxing.blox.pl/2009/02/Ciasto-makowe-z-bialek.html
radosna29 13.11.2010 20:49
tez pieke to ciasto jest super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak