Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z białek i jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
jabłka 1 kilogram
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z białek i jabłek

Jabłka umyć i pokroić (bez obierania) rozgotować w rondelku. Zmiksować i wymieszać z połową cukru.

Żelatynę namoczyć w letniej wodzie rozpuścić i dodać do przecieru z jabłek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, dodać pozostały cukier. Chwile ubijać wymieszać z jabłkami.

Przełożyć do pucharków. Wystudzić w chłodnym miejscu. Przybrać owocami lub konfiturą. Można podawać w drobnymi ciasteczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak