Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre placuszki dyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 300 g
mąka 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
chili do smaku
sól do smaku
parmezan
pieprz kolorowy do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre placuszki dyniowe

Dynię- bez skóry i pestek zetrzeć na drobnej tarce. Wymeiszać z mąką i jajkiem- jak ciasto jest za rzadkie to można dodac troszkę mąki, a jak za gęste, to mleka. Dopawić solą i chili.
Smażyć nieduże placuszki na rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać posypane tartym parmezanem i grubo mielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 26.10.2012 21:51
fajne
Misiakova 12.06.2012 09:01
fajne
agnieszka189 13.04.2011 09:55
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak