Sposób przygotowania

MASA:
jabłka gotowane czyli mus jabłkowy
2 łyżki Kasia
2łyżki cukru
1 szklanka kokosu
bakalie czyli orzechy, rodzynki...

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać aż do uzyskanie jednolitej konsystencji. Następnie rozwałkować i umieścić w zamrażalce na około 20 minut.

W tym czasie przygotować mus jabłkowy i wymieszać go z bakaliami.

Podpiec tartę w piekarniku przez około 10 minut aż uzyska lekko złotawy kolor. Dodać na podpieczony spód mus jabłkowy i piec jeszcze 15 minut.

Na patelni rozpuścić margarynę i dodać do niego kokos. Gdy lekko zbrązowieje dosłodzić do smaku i posmarować nim wierzch ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !