Sposób przygotowania

Grzyby suszone obgotować w wodzie ( ok 1 lit). Kiedy będą miękkie dolać kolejny litr wody i żur z butelki. Wkroić marchewkę i dodać przyprawy, sos sojowy oraz kostkę bulionową. Gotować 15 minut- a potem dołożyć kiełbasę oraz posiekany czosnek i gotować kolejne 15 minut. Następnie zabielić mąką ze śmietaną.- zagotować i podawać - najlepiej razem z jajem na twardo i kładzionymi kluskami gryczanymi.
Kluski kładzione gryczane:
Mąki wymieszać, wlać wody tyle, aby ciasto miało konsystencję jak bardzo gęsta śmietana. Wbić jajko, wlać sos sojowy (3 łyżeczki), bardzo dobrze wyrobić mieszając łyżką jak na kluski lane…ale ciasto musi być gęściejsze. Kłaść na wrzątek wysmarowana tłuszczem łyżką. Od momentu kiedy wypłyną na wierzch gotować około 4 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne i pożywne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniały! zdjęcie piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda żur...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !