Sposób przygotowania

SPÓD - Masło roztapiamy w rondelku, wrzucamy pokruszone herbatniki. Dokładnie mieszamy, żeby herbatniki wchłonęły masło. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy do tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Mocno dociskamy do dna i wstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotowujemy masę.
MASA - Zaczynamy od przygotowania sera, jeśli kupujemy gotowy do serników to omijamy ten krok, jeśli jednak jest to ser z kostki mielimy go najlepiej dwa razy, następnie dodajemy w kolejności cukier, mleko, olej, budyń, aromat, jajka oraz żółtka. Wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą masę, najlepiej na najwyższych obrotach. Później gotową masę wylewamy na ostudzony spód. Piekarnik rozgrzewamy do 175 st. i pieczemy ok. 45-50 minut.
MASA NA WIERZCH - Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem. Po upieczeniu masy serowej nakładamy na nią krem z piany, wkładamy sernik do piekarnika aż do ze złocenia się. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia, najlepiej przy lekko uchylonych drzwiczkach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !