Sposób przygotowania

Zagniesc ciasto z mąki, cukru,masła i żółtek.schlodzic w lodowce.piekkarnik rozgrzac na 180 stopni, wylozyc ciasto do formy na tarte, przykryc papaierem do pieczenia i przylozyc fasola lub grochem.upiec 10-12 minut.wyciagnac, zdjac papier i zostawic do ostygniecia.Ze szklanki cukru i 1/4 szklanki wody ugotuj syrop. Cytryny sparz, osusz i pokrój na cienkie plasterki. Wrzucaj je partiami do wrzącego syropu i gotuj 2 minuty na małym ogniu.odcedzic.Ułóż plasterki cytryn na cieście, posyp cukrem i wstaw do gorącego piekarnika na 25 minut, a nastepnie posyp płatkami.smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Super przepis bardzo lubię cytrynę a o takiej tarcie to nawet nie pomyślanym SUPER
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Tarty cytrynowej nie jadłam , ale na pewno pięknie pachnie i jest smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    polecam przepisik
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    cytrynowo
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no smaku to jestem ciekawa , ale nie lubię kwasniego hihi
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !