Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125g
jajko 2
cukier 250g
mleka szklanka
kakao 4łyżki
mąka 400g
Soda oczyszczona Prymat 1łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1op
powidła śliwkowe 4łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Margarynę rozpuścić,odstawić,by ostygła.Jajka ubić z cukrem.Stopniowo,małymi porcjami,dodawać do nich:mleko,kakao,mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika.Dołożyć powidła,wymieszać.Połączyć ciasto z margaryną.Przelać do natłuszczonej i oprószonej tartą bułką formy.Piec ok.50min w temp.190stopniC.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.06.2011 15:53
Pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak