Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto (mąka, jaka, sól, woda i olej)łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.
Ziemniaki ugotować na pół twardo. Odstawić i ostudzić. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki włożyć do rozdrabniacza i zmiksować. Doprawić ziarenkami smaku.

Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    jakie apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    jak ja lubie ruskie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    najlepsze ruskie robiła moja babcia :))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ruskie to moje ulubione pierogi :) a ciasto pierogowe robię bez jajek, ale z gorącą wodą.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Koper, następnym razem też zrobię bez jajek, sprawdzę jak mi wyjdzie wtedy ciasto. Pozdrawiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno skorzystam pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    dawno nie jad?am
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wspaniałe jedzonko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !