Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1łyżka
schab 1,5kg
woda zimna 1/2szkl
masło 2łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: schab w galarecie

Schab doprawić solą,pieprzem,upiec w piekarniku,odstawić.Żurawinę wyjąć z lodówki,odsączyć i wrzucić do rondla.Rozgnieść widelcem.Doprowadzić do wrzenia,zdjąć z ognia i przetrzeć przez sitko.Żelatynę wymieszać z zimną wodą.Gdy napęcznieje,podgrzać aż się rozpuści.Dodać do przetartych owoców.Wąską formę wyłożyć pergaminem,ułożyć schab,zalać masą owocową,przestudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak