Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jajecznicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
olej odrobina
jajko 1 sztuka
sól
Farsz:
jajko 10 sztuk
masło
sól
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jajecznicą

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Cebule obrać, drobni posiekać, zeszklić na maśle, wbić jajka i zrobić tradycyjną jajecznicę. Doprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami. Przestudzić.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanym farszem, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami do gotującej się i osolonej wody, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem bądź delikatnie na nim przysmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.05.2013 09:03
taki pomysl fajne
ben-ka 13.11.2010 17:22
Ale pomysł!!!! gratuluję:) ciekawa jestem kto miał okazję jeść takie pierogi,oprócz Ciebie oczywiście:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak