Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwasówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
kaszy jęczmiennej grubej 5 łyżek
2 kostki rosołowe
2 kostki grzybowe
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
przyprawa uniwersalna do smaku
3 ziarnka czosnku
woda
grzyby suszone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kwasówka

Do garnka dać kiszoną kapustę , dodać suszone grzybki, kaszę jęczmienną, ziele, liście laurowe, zalać wodą, gotować na bardzo wolnym ogniu, gdy kapusta jest miękka dodać kostki rosołowe, grzybowe, pokrojony czosnek i przyprawy. (Kwasówka wymaga długiego gotowania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 17.08.2012 16:51
super
gusia1000 08.02.2011 14:28
Czy kwasówka, to inaczej kapuśniak ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak