Sposób przygotowania

Przygotować wywar np,rosół lub bulion z kostek.
Brukselkę umyć,włożyć do wywaru i gotować ok.20 minut.
Po tym czasie wyjąć brukselkę i przetrzeć przez sitko lub zmiksować i połączyć z wywarem.
Z masła i mąki zrobic jasna zasmażkę,dodać do zupy doprawić solą i pieprzem i zagotować.
W dużym kubku rozmieszać śmietanę z żółtkami i wlać do zupy - nie gotować!
Podawać z grzankami:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/61160/grzanki-do-zup-.html
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Dobre na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też robię podobny. Cała rodzina się zajada.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a mówią ,że z brukselki nie ma wiele potraw
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zupa z brukselki do wypróbowania...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię kremowe zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny kremik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !