Sposób przygotowania

CEBULĘ OBIERZ I POSIEKAJ, ZESZKLIJ NA OLEJU. DODAJ POKROJONE NA DOŚĆ DUŻE PLASTRY PARÓWKI, SMAŻ OK. 5 MINUT. PAPRYKĘ OCZYŚĆ Z PESTEK I Z BIAŁYCH BŁON, POKRÓJ W KOSTKĘ, DODAJ DO CEBULI I PARÓWEK, PODSMAŻ RAZEM. NA KOŃCU DODAJ SPARZONE, OBRANE ZE SKÓRKI I POKROJONE W ÓSEMKI POMIDORY I KONCENTRAT, A TAKŻE ODSĄCZONĄ Z ZALEWY FASOLĘ. WYMIESZAJ, DUŚ 5 MIN. PRZYPRAW SOLĄ I PIEPRZEM. RYŻ UGOTUJ W DUŻEJ ILOŚCI OSOLONEJ WODY. ODCEDŹ, PRZELEJ ZIMNĄ WODĄ. WŁÓŻ DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA, WYMIESZAJ Z PARÓWKAMI I WARZYWAMI. ZAPIECZ W PIEKARNIKU.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !