Sposób przygotowania

Jajka ubiłam z cukrem na puszystą masę, dodałam mąkę z proszkiem, delikatnie mieszając, proszek capuccino i na końcu mąkę ziemniaczaną. Wstawiłam do piekarnika na 180 C na 35 minut.
Śmietankę ubiłam z cukrem-pudrem. Żelatynę namoczyłam w przegotowanej wodzie, potem zalałam niewielką ilością zimnego mleka i wstawiłam do kuchenki na 300 W na 2 minuty. Rozmieszałam energicznie i stopniowo dolałam do śmietanki, mieszając powoli. Podzieliłam masę na pół i do połowy dodałam wiórki kokosowe.
Moja forma-serduszko jest płytka i dlatego placek dał się przekroić tylko na pół. Przełożyłam go masą kokosową, na wierzchu rozsmarowałam śmietanową , wyrównałam łyżką maczaną w gorącej wodzie i ozdobiłam bakaliami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Po kształcie widać,że zrobiony z sercem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygl?da przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    ALE PIĘKNY!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ślicznie ten torcik wygląda i na pewno jest pyszny w smaku:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajniutki ten torcik :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda pięknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !